Beeld Consumenten

Wij zijn professionals op het gebied van digitaliseren van alle formaten video, film en audio. Door jarenlange ervaring met professionele media en onze unieke collectie apparatuur kunnen wij alle aanvragen tot digitalisering voor u verwerken.

Nu kunt u een prachtige montage maken voor dat ene grote feest, of een vertoning in de huiselijke kring organiseren.

video 8 / hi8 / d8 - inn archive professioneel - Video 8 / Hi8 / D8

video 8 / hi8 / d8 - dsc07746 2 - Video 8 / Hi8 / D8
video 8 / hi8 / d8 - video 8 hi8 d8 - Video 8 / Hi8 / D8

Video 8 / Hi8 / D8

Video 8 is een analoog videosysteem voor amateurs, gestandaardiseerd door een groot aantal elektronicafabrikanten, waaronder Philips, Sony en Matsushita.

Dankzij het kleine formaat van de videobanden en de in verhouding lage prijs werd dit systeem een groot succes. Video 8 heeft niets te maken met Super 8.

Video 8 was vooral populair toen de videocamera zijn doorbraak kende voor de grote massa. Aangezien de toen courante standaard VHS was, met zijn erg grote tapes (zelfs de compacte versie VHS-C had nog relatief grote tapes), vonden deze compacte Video 8-tapes hun doorbraak. Over de jaren heen zijn er 3 verschillende formaten 8mm banden in de handel gebracht. Het eerste formaat had de naam 8mm, of video 8, en deze was geheel analoog. Het bandje was gemaakt op nagenoeg exact dezelfde manier als het 12mm Betamax bandje en gebruikte ook exact dezelfde manier van laden.

Wij werken onder andere voor: