Beeld Consumenten

Wij zijn professionals op het gebied van digitaliseren van alle formaten video, film en audio. Door jarenlange ervaring met professionele media en onze unieke collectie apparatuur kunnen wij alle aanvragen tot digitalisering voor u verwerken.

Nu kunt u een prachtige montage maken voor dat ene grote feest, of een vertoning in de huiselijke kring organiseren.

vhs - inn archive professioneel - VHS

vhs - dsc07746 2 - VHS
vhs - betamax - VHS

VHS – Video Home System

Ook SVHS genoemd.

VHS (Video Home System) is een opname- en afspeelstandaard voor videorecorders. Het heeft een beeldresolutie van 240 beeldlijnen. De eerste VHS-videorecorder werd in september 1976 geïntroduceerd door JVC. Andere formaten zouden volgen, zoals Betamax van Sony en Video 2000 van Philips, maar VHS werd uiteindelijk de algemeen geaccepteerde norm voor de videorecorder na een formaatoorlog.

In 1987 kwam een verbeterde versie op de markt onder de naam Super-VHS. Voor camera’s wordt een variant van VHS met kleinere cassettes gebruikt, VHS-C. De VHS-banden zijn wereldwijd verschillend en kunnen niet op elkaars systemen worden afgespeeld. Dat heeft te maken met het afwijkende televisiesignaal en de andere frequentie van het lichtnet.

De systemen zijn:

  • NTSC (Amerikaans)
  • PAL (Europees, m.u.v. Frankrijk)
  • Secam (Frankrijk)

In september 1995 werd een nieuwe standaard beklonken: de dvd en dit werdt de digitale opvolger van VHS. Sinds 2008 worden VHS-banden niet meer verkocht. In de videotheken deed  Blu-ray  intrede.

Wij werken onder andere voor: