Onze werkwijze

Wij digitaliseren alle analoge en digitale beeld- en geluidsbanden.
Uw materiaal wordt volgens professionele en kritische maatstaven verwerkt en geschikt gemaakt voor verdere verwerking. Of om opnieuw te vertonen met een verrassend en vernieuwd resultaat.

onze werkwijze - inn archive professioneel - Onze werkwijze

onze werkwijze - mengtafel - Onze werkwijze
onze werkwijze - dsc08047 1 - Onze werkwijze

Stap 1

Bij ontvangst van het te digitaliseren materiaal maken wij een inventarisatie van alle dragers. Deze worden bekeken op soort, merk, type, kwaliteit en lengte.  Bij afwijkingen van de opgave wordt dit vooraf aan de klant gemeld.

onze werkwijze - img 1508 - Onze werkwijze

Stap 2

Er wordt gekeken naar de conditie van het aangeleverde materiaal.  Het is nodig om alle dragers te controleren op bepaalde mechanische beschadigingen. Niet alleen de band zelf kan defecten vertonen, ook de behuizing zoals cassettes en haspels kunnen beschadigd zijn en daarmee de kwaliteit beïnvloeden. Een defecte drager kan een kostbare afspeelmachine zwaar beschadigen.

onze werkwijze - inn archive tape cleaning - Onze werkwijze

Stap 3

Magnetische beeld en-geluidsbanden raken na langdurige opslag soms verkleefd. Dat komt door de inwerking van vocht. De lijmlaag tussen de drager en de magnetische laag gaat een chemische verbinding aan met watermoleculen. Daardoor wordt de tape kleverig en kan deze vastslaan bij het afspelen in de machine. Dit fenomeen heet “hydrolysis” en het is tijdelijk op te lossen door de magneetband te “bakdrogen” in een laboratoriumoven. Per type drager wordt ingesteld hoe lang en bij welke temperatuur dat mag plaatsvinden. Dit een is kritisch proces wat alleen door specialisten mag worden uitgevoerd.

onze werkwijze - img 1510 - Onze werkwijze

Stap 4

Als de goedgekeurde drager gereed is om te verwerken wordt de digitaliseringsketen op uw specificaties ingesteld en kan het overzetten beginnen. Kleine beeldstoringen worden gecompenseerd in onze moderne processors. Materiaal wordt digitaal zodanig vastgelegd dat het daarna gemakkelijk op bijvoorbeeld een computer kan worden bekeken of nabewerkt.

onze werkwijze - dsc08047 1 - Onze werkwijze

inn-Archive media encoding

Inn-Archive is een kennisgedreven en betrouwbare partner voor het professioneel digitaliseren en omschrijven (toevoegen van metadata) van uw beeld- en/of geluidsarchief.

Inn Archive:

  • Het digitaliseringsproces wordt door vakmensen uitgevoerd.
  • Meerdere digitale uitvoerformaten mogelijk.
  • Wij beschikken over ervaren editors voor het (na)bewerken en/of montage.
  • Mogelijkheid voor opslag voor uw tapearchief in geconditioneerde ruimte.
  • Niet afspeelbare beeld- en geluidsdragers reactiveren wij.

Uw archief veilig gesteld voor de toekomst en snel inzetbaar!
Bewaar het verleden voor de toekomst.

Wij werken onder andere voor