Over ons

inn-Archive B.V. is een dochter van Kroon Media Beheer, opgericht door René Kroon in februari 2016, met als doelstelling een kennis gedreven facilitair dienstverlener te worden voor het digitaliseren van beeld- en geluidsdragers voor de broadcast industrie en bedrijven en instellingen met grote beeld- en audio collecties.
team - inn archive professioneel - Over ons

team - over inn archive e1671655493250 300x232 - Over ons

Wie we zijn

Bij Inn-Archive hebben we ruime ervaring in de professionele AV branche. In 2009 zijn we vanuit Kroon Media begonnen met het digitaliseren van het beeldarchief van de AVRO. Dit is uitgegroeid tot inn-Archive, een serviceprovider voor bedrijven met  grote beeld- en geluidsarchieven zoals Beeld & Geluid (Nederland), Meemoo (België), British Film Institute (UK), CNA (Luxemburg), AVROTROS en andere omroepen en instellingen.

Het digitaliseren van beeld- en geluidsdragers is inmiddels een nichemarkt geworden en behoeft een specialisme wat inn-Archive in huis heeft. De operationele medewerkers hebben allemaal een radio- en/of televisie-verleden bij de Nederlandse omroep. Zij beschikken over veel kennis in dit specifieke technische vakgebied en doen dit werk met volle overgave en veel plezier.

Wat we doen

inn-Archive beheert op het mediapark in Hilversum een groot audiovisueel machinepark bestaande uit de meest uiteenlopende video- film- en audioapparaten die zelfs tot 60 jaar geleden zowel door professionals als consumenten werden gebruikt. Het beheren en in stand houden van zo’n machinepark is heel belangrijk. Beeld- en geluidsdragers uit het verleden zijn kwetsbaar en aan verval onderhevig. Al deze apparaten zijn opnieuw binnen de fabrieksspecificaties gebracht (volledige revisie) om een zo goed mogelijk resultaat te boeken tijdens preservering.

Wij faciliteren specifieke kennis en techniek zodat unieke beelden en/of audio opnamen op oude dragers voor de huidige en komende generaties digitaal bewaard kunnen blijven.

team - inn archive - Over ons

Wij werken onder andere voor