Beeld Consumenten

Wij zijn professionals op het gebied van digitaliseren van alle formaten video, film en audio. Door jarenlange ervaring met professionele media en onze unieke collectie apparatuur kunnen wij alle aanvragen tot digitalisering voor u verwerken.

Nu kunt u een prachtige montage maken voor dat ene grote feest, of een vertoning in de huiselijke kring organiseren.

philips video 2000 - inn archive professioneel - Philips Video 2000

philips video 2000 - dsc07746 2 - Philips Video 2000
philips video 2000 - video 2000 - Philips Video 2000

Philips Video 2000

Video 2000 | VCC

Video 2000 (ook bekend als Video Compact Cassette of VCC) was een standaard voor videorecorders die werd ontwikkeld door Philips en Grundig, als een met VHS en Betamax concurrerende standaard. De Video 2000-cassette is iets groter dan de VHS-cassette. Uniek zijn de mogelijkheid maar liefst 4 uur op elke zijde van de omkeerbare cassette op te nemen en een geavanceerd afspeelsysteem, dynamic track following (DTF), waardoor ook als de opname gepauzeerd of versneld afgespeeld wordt een keurig beeld zonder stoorstrepen wordt getoond. Het Video 2000-systeem was eind jaren 70 het stokpaardje van Philips.

Het systeem werd technisch superieur bevonden aan zowel Betamax als VHS. Bij Video 2000 waren de tapes vaak aan het begin beschadigd, doordat daar een metalen strook zat die er voor zorgde dat de band stopte bij het spoelen. Echter het DTF-systeem was gebaseerd op beweegbare (piëzo-elektrische) koppen met als voordeel dat er tussen Video 2000-recorders onderling altijd volledige compatibiliteit was. Betamax en VHS hadden handmatige en later elektronische spooraftasting (tracking) nodig voor het uitwisselen van banden die op een andere recorder waren opgenomen.
Het apparaat was door de grote hoeveelheid elektronica erg moeilijk te repareren indien men hiervoor niet door Philips opgeleid was.

Deze Video 2000-recorders werden dan ook “postduiven” genoemd, omdat ze steeds weer bij de serviceafdeling terugkwamen. Recorders van de tweede generatie hadden deze kinderziektes ondervangen en waren betrouwbaarder. Ook de mogelijkheden die DTF bood werden niet direct bij de introductie uitgebuit. Pas de tweede generatie recorders brachten de mogelijkheid voor “perfect” stilstaand beeld. Inmiddels waren de concurrerende systemen voorzien van verscheidene koppen, en boden deze ook de mogelijkheid van fraaie trucjes zoals stilstaand beeld en versneld voor- en achteruit afspelen, zij het met stoorstrepen.

Wij werken onder andere voor: