Beeld Professionals

JVC/Panasonic Digital-S

Wij zijn gespecialiseerd in het conserveren van analoge audio, video- en filmarchieven voor bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw archief voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder een overzicht van de diverse formaten die wij kunnen omzetten.
jvc/panasonic digital-s - inn archive professioneel - JVC/Panasonic Digital-S

jvc/panasonic digital-s - dsc07746 2 - JVC/Panasonic Digital-S
  • jvc/panasonic digital-s - jvc digital s - JVC/Panasonic Digital-S
  • jvc/panasonic digital-s - 300x256 - JVC/Panasonic Digital-S

JVC/Panasonic Digital-S

D-9 of Digital-S zoals het oorspronkelijk werd genoemd, is een professioneel digitaal videocassette-formaat, ontwikkeld door JVC in 1995.

Het was de directe concurrentie voor het Sony Digital Betacam-formaat. De naam Digital-S werd in 1999 officieel gewijzigd in D-9. Maar het formaat werd alleen op kleine schaal in Europa en Azië aangenomen. D-9 gebruikt de behuizing van een VHS-videocassette met componenten van hogere kwaliteit en meer metalen onderdelen. Het opnamesysteem is digitaal en maakt gebruik van een DV-compressie met een bitsnelheid van 50 Mbit / s. Het videosignaal wordt opgenomen in een 4: 2: 2 componentformaat met een verscheidenheid aan SD-resoluties in 4: 3 of 16: 9 beeldverhoudingen. Audio wordt opgenomen met 16-bit / 48 kHz pc met 4 tracks. De kwaliteit van de video is zeer goed in SD-kwaliteit en gelijk aan zijn rivaal Digital Betacam.

Wij werken onder andere voor: