Oude speciale video formaten
IVC 1 inch open reel video system

Voor al uw speciale audio, video- en film formaten kunt u ook bij ons terecht. Wij beschikken over bijna elk type ooit geproduceerd audio, video- en film systeem in onze collectie. Heeft u uw formaat drager niet kunnen vinden? Informeer naar de mogelijkheden.
ivc 1 inch open reel video system - inn archive professioneel - IVC 1 inch open reel video system

ivc 1 inch open reel video system - inn archive oude video formaten - IVC 1 inch open reel video system
ivc 1 inch open reel video system - ivc 1 inch open reel video system - IVC 1 inch open reel video system

IVC 1 inch open reel video system

De Amerikaanse firma IVC (International Video Corporation) heeft in 1975 een compacte 1-inch videorecorder geïntroduceerd.

Deze was veel voordeliger dan de enorme AMPEX 1-inch videorecorder. De beeldkwaliteit was acceptabel, maar er was wel een afzonderlijke kleurenrecorder en afspeelmodule voor nodig. Er zijn verschillende soorten van deze machines voor gebruik op de industriële en broadcast-markt. Publieke omroepen in Europa kozen echter voor de 1-inch BCN-recorders gemaakt door Bosch Fernseh en Philips. In Nederland waren er een aantal IVC-machines die werden gebruikt in universiteiten, ziekenhuizen, instellingen en verschillende lokale omroepen. Daarom gaan we ervan uit dat er archieven met deze tapes zijn bij onderwijsinstellingen en gemeenten die vrij uniek zijn en de moeite waard om te besparen. We zijn klaar bij Inn-Archive om deze archieven te digitaliseren met onze IVC-machines om het materiaal voor toekomstige generaties te bewaren.

Wij werken onder andere voor: